هيأت وزيران در جلسه 26/ 5/ 1401 به پيشنهاد معاونت علمي و فناوري رييس جمهور ( با همكاري وزارت امور خارجه و ستاد كل نيروهاي مسلح) و به استناد بند (ب) ماده (17) قانون جهش توليد دانش بنيان ـ مصوب 1401ـ، آيين نامه اجرايي بند (ب) ماده (17) قانون يادشده را به شرح زير تصويب كرد:
آيين نامه اجرايي بند (ب) ماده (۱۷) قانون جهش توليد دانش بنيان مصوب 1401,05,26 با اصلاحات و الحاقات بعدي
ماده ۱ـ در اين آيين نامه اصطلاحات زير در معاني مشروح مربوط به كار مي روند:
۱ـ قانون: قانون جهش توليد دانش بنيان.
۲ـ شورا: شوراي راهبري فناوري ها و توليدات دانش بنيان موضوع ماده (۲) اصلاحي قانون حمايت از شركت ها و مؤسسات دانش بنيان و تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات.
۳ـ معاونت: معاونت علمي و فناوري رييس جمهور.
4ـ محصولات دانش بنيان: كالا و خدمات دانش بنيان موضوع قانون حمايت از شركت ها و مؤسسات دانش بنيان و تجاري سازي نوآوري ها و اختراعات ـ مصوب 1389ـ و اصلاحات و الحاقات بعدي آن كه توسط شركت هاي دانش بنيان و واحدهاي فناور توليد مي شود.
۵ ـ كمك هاي فني و اعتباري خارجي: كليه سرفصل ها اعم از كمك هاي نقدي و اعطاي كالا، خدمات، مشاوره ها و تسهيلاتي كه در قالب كمك توسط دستگاه هاي متولي به خارج از كشور اعطا مي شود.
۶ ـ دستگاه متولي: دستگاه هايي كه در چهارچوب قوانين و مقررات مربوط به هر نحو نسبت به اعطاي كمك هاي فني و اعتباري خارجي اقدام مي نمايند.
ماده ۲ـ دستگاه متولي موظف است در مواردي كه كمك هاي فني و اعتباري خارجي با استفاده از ظرفيت محصولات دانش بنيان داخلي امكان پذير است، از ظرفيت آنها استفاده كند. معاونت موظف است جهت تقويت سهم محصولات دانش بنيان در كمك هاي فني و اعتباري دستگاه متولي اقدام نمايد.
ماده ۳ـ دستگاه متولي موظف است برنامه كمك هاي فني و اعتباري خارجي خود را با هدف توسعه صادرات محصولات دانش بنيان تهيه و اجرا نمايد. معاونت موظف است گزارش عملكرد ميزان پيشرفت برنامه ها را هر سه ماه يكبار به شورا ارايه نمايد.
ماده ۴ـ معاونت موظف است با همكاري وزارتخانه هاي امور خارجه، صنعت، معدن و تجارت (سازمان توسعه تجارت)، علوم، تحقيقات و فناوري، دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح و ارتباطات و فناوري اطلاعات اقدام به شناسايي فرصت هاي ارايه كمك هاي فني و اعتباري خارجي با هدف توسعه صادرات محصولات دانش بنيان نموده و فهرستي از اين فرصت ها و حوزه هاي اولويت دار تهيه و ضمن قراردادن در سامانه فكرنو (ايده ها) و نيازها (نان) به صورت دوره اي به روزرساني نمايد.
ماده ۵ ـ معاونت موظف است با همكاري وزارت امور خارجه در راستاي توانمندسازي رايزنان و نمايندگان اعزامي دوره هاي آموزشي مورد نياز براي معرفي فرصت هاي صادرات محصولات دانش بنيان را طراحي نموده و به صورت منظم برگزار نمايد.
ماده ۶ ـ معاونت موظف است فهرست شركت ها و محصولات دانش بنيان با توان صادراتي را تهيه و به صورت سالانه به روزرساني و ضمن قراردادن در سامانه فكرنو (ايده) ها و نيازها (نان)، با همكاري دستگاه متولي نسبت به تدوين نقشه راه توسعه صادرات محصولات دانش بنيان اقدام نمايد.
ماده ۷ـ ستاد كل نيروهاي مسلح موظف است ملاحظات امنيتي و اطلاعاتي بمنظور صيانت از ارايه كمك هاي فني و اعتباري در كشورهاي هدف را به دستگاه متولي اعلام نمايد.
ماده ۸ ـ ستاد كل نيروهاي مسلح موظف است همكاري لازم براي معرفي بسترهاي مناسب به منظور ارايه كمك هاي فني و اعتباري در كشورهاي هدف را به دستگاه متولي به عمل آورد.
ماده ۹ـ وزارت امور خارجه ضمن بهره گيري از تمام ظرفيت هاي نمايندگي هاي خود در خارج از كشور در آماده سازي بسترهاي سياسي و شناسايي نيازمندي هاي توسعه اي و اقتصادي كشورهاي هدف در جهت تسهيل ارايه كمك هاي فني و اعتباري دستگاه متولي، برنامه هاي توسعه اي خود را در راستاي تقويت صادرات محصولات دانش بنيان و دانش فناورانه براي تصويب به شورا ارايه مي دهد.
معاون اول رئيس جمهور ـ محمد مخبر